Златното момиче

Байчинска, Красимира
Златното момиче
Пътят към вътрешните съкровища на жената
Септември 2009
Поредица Юнг и последователи
Оформление Л. Владимиров
304 с., меки корици
ISBN 978-954-8311-02-1
Цена 14 лв.

Психичната промяна на жената в приказките е описана като път към вътрешните й съкровища…
По него ни повежда Красимира Байчинска, основател на Българското общество по аналитична психология „К.Г.Юнг”, юнгиански психотерапевт, преподавател, супервизор и председател на обучителна програма за юнгиански психотерапевти.

14.00 лв.

Категория:
   

За автора

Байчинска, Красимира

Д-р Красимира Байчинска е основател на Българското общество по аналитична психология „К.Г.Юнг”, юнгиански психотерапевт, преподавател, супервизор и председател на обучителна програма за юнгиански психотерапевти.

Психичната промяна на жената в приказките е описана като път към вътрешните й съкровища. Началната неосъзнатост на героинята й носи беди, но пътуването в „другата” страна й помага да изгради ново виждане за света. Там тя открива   психичните сили, които оформят живота й – нейната тъмна страна (Сянката) и мъжко начало (Анимуса), нейната женска духовност (Мъдрата стара жена) и несъзнавана тенденция към цялостност (Цялостната личност). Там придобива нови способности, развива интуиция, въображение, смелост и кураж. Научава се да „чува” своя вътрешен глас, да открива вътрешния си център. Когато жената е свързана с този център, подобно на „златното момиче”, тя грее и излъчва чудна светлина. Просветлена – тя просветлява. Обичаща – тя е обичана. Даряваща – тя е дарена. Светът около нея се променя. Той става цялостен и пълен, защото вътре в нея живее златното момиче.

Тази книга може да помогне на жените, нуждаещи се от по-дълбоко себепознание и вътрешна цялост, да открият приказката, в която живеят. И да я превърнат в път към тайните съкровища на своята душа. Книгата може да е полезна също така и на мъжете, които искат да разберат по-добре своите любими, съпруги и дъщери.