Женският кръг на К. Г. Юнг

Антъни, Меги
Женският кръг на К. Г. Юнг
Октомври 2016
Поредица Юнг и последователи
Превод Л. Андреева
208 стр.
ISBN 978-954-8311-75-5
Цена 12 лева

12.00 лв.

Категория:
   

За автора

Антъни, Меги

Меги Антъни е специализирала аналитична психология в Института „К. Г. Юнг“ в Цюрих. Нейната книга „Женският кръг на Юнг: валкириите“ е издадена в САЩ, Япония, Холандия и Бразилия. Тя остава единствената книга за няколкото известни жени, обучавани за аналитици лично от К. Г. Юнг.

К. Г. Юнг, който прави истинска революция в аналитичната психология, оказва пряко и косвено уникално влияние върху голям брой хора. Във време, когато някои все още вярват, че жените нямат душа, Юнг ги приема сериозно и смята, че е важно те да имат собствена работа. От самото начало на частната си практика той има диспропорционално голям брой пациентки. Жени идват от целия свят, за да бъдат лекувани и мнозина от тях остават като аналитици, колеги или помагащи по един или друг начин. Това са жените, които имат смелостта да изследват както потребността от духовна връзка с мъж като Юнг, така и собствените си най-дълбоки женски корени и стават известни като валкириите.
Маги Антъни представя ясен и изключително четивен анализ на онази група жени, които не само са повлияни от Юнг, но, както се оказва, имат решаващо влияние върху него. Антъни с уважение споделя техните истории със съвременните читатели, които искат да разберат Юнг и влиянието, което неговите идеи са имали и имат.