Затворът

Илиев, Христо
Затворът
Март 2016
Поредица Форум
400 с., м. к./тв. к.
ISBN 978-954-8311-70-0
Цена 20 лв.
Изчерпана
За поръчка от автора: 0888 870 600

„Тази книга няма за цел да бъде техническо ръководство по Йога. Има вече десетки прекрасни издания. Целта ми е да споделя неща, които засягат ДУХА на Йога, нейната най-съществена част. Другото се учи – но това трябва да се усети.”
„За мен цялостната Йога-практика е израз на дълбоко уважение към най-великия дар, който съм получил от Живота – този си живот. И този дар включва както тялото, така и дишането, както ума, така и Духа.
Има един неписан завет: Когато си отиваш от тази Земя, трябва да оставиш света поне мъничко по-добър, отколкото когато си го заварил.
Пожелавам на всеки ежедневно към препълнената чаша на Живота да добавя по едно листо от прекрасното цвете на своята Душа!”
Х. И.

20.00 лв.

Категория:
   

За автора

Илиев, Христо

Христо Илиев е художник, скулптор и йога учител. Роден е на 27 май 1951 г. Живее и преподава в Добрич. От 1976 г. до 1981 г. учи скулптура под ръководството на Христо Боев. Започва да се занимава с йога като ученик, за да се избави от ревматизма. Той приема йога като лично преживяване на цялата същност. Изключително популярен и уважаван йога учител. Изнася беседи, участва в семинари и провежда практически занимания в Добрич и в цяла България. Автор е на няколко книги с логото на Леге Артис: „Фрагменти от цялото”, „Затворът“, „Яма и Нияма – координатната система на йога”

Цитати:

„Истинският Живот се измерва не с години, а с осъзнатост. Годините може да са много, но ако тоталната и постоянна осъзнатост е била малка или изобщо липсва, значи човек не е живял. Само е вегетирал.
Човек е толкова жив, колкото е осъзнат! Другото е сън в будно състояние.
Няма нищо по-тъжно от това да дойдеш и да си отидеш от този свят, без да разбереш кой си и защо си бил на тази Земя!”

„Няма нищо по-тъжно от това да дойдеш и да си отидеш от този свят, без да разбереш кой си и защо си бил на тази Земя! Тази книга няма за цел да бъде техническо ръководство по Йога. Има вече десетки прекрасни издания. Целта ми е да споделя неща, които засягат ДУХА на Йога, нейната най-съществена част. Другото се учи – но това трябва да се усети.”

Ние живеем в океан от насилия, от раждането си до смъртта. И смятаме, че да сме част от насилието е нещо в реда на нещата. Не е! Всяко насилие е противоестествено – то по един или друг начин противоречи на основния космически закон за хармонията и Ахимса е човешкият израз на този закон… Ахимса е първата и последната крачка в Йога… границата, която разделя и определя нещата като Йога и не-Йога, защото от едната страна е насилието с неговите хиляди лица – от другата е Ахимса, която е алхимична реакция, способна да ни промени тотално.

Страданията са основен поминък на тази цивилизация.
Човечеството се върти в омагьосан кръг на жертви и престъпници, и не може да го разкъса. Един кръг, който вече придобива формата на въже, увито около шията на цялото човечество.

Истинското освобождаване е тотално –
то е освобождаване преди всичко от собствения ти ум,
който е най-големият производител на насилие.
Насилието е промишлен отпадък на ума.
Тази книга няма за цел да бъде техническо ръководство по Йога. Има вече десетки прекрасни издания. Целта ми е да споделя неща, които засягат ДУХА на Йога, нейната най-съществена част. Другото се учи – но това трябва да се усети.