Затворът

Илиев, Христо
Затворът
Март 2016
Поредица Форум
400 с., м. к./тв. к.
ISBN 978-954-8311-70-0
Цена 20 лв.
Изчерпана
За поръчка от автора: 0888 870 600

„Тази книга няма за цел да бъде техническо ръководство по Йога. Има вече десетки прекрасни издания. Целта ми е да споделя неща, които засягат ДУХА на Йога, нейната най-съществена част. Другото се учи – но това трябва да се усети.”
„За мен цялостната Йога-практика е израз на дълбоко уважение към най-великия дар, който съм получил от Живота – този си живот. И този дар включва както тялото, така и дишането, както ума, така и Духа.
Има един неписан завет: Когато си отиваш от тази Земя, трябва да оставиш света поне мъничко по-добър, отколкото когато си го заварил.
Пожелавам на всеки ежедневно към препълнената чаша на Живота да добавя по едно листо от прекрасното цвете на своята Душа!”
Х. И.

20.00 лв.

Изчерпан

Категория:
   

За автора

Илиев, Христо

Христо Илиев е художник, скулптор и йога учител. Роден е на 27 май 1951 г. Живее и преподава в Добрич. От 1976 г. до 1981 г. учи скулптура под ръководството на Христо Боев. Започва да се занимава с йога като ученик, за да се избави от ревматизма. Той приема йога като лично преживяване на цялата същност. Изключително популярен и уважаван йога учител. Изнася беседи, участва в семинари и провежда практически занимания в Добрич и в цяла България. Автор е на няколко книги с логото на Леге Артис: „Фрагменти от цялото”, „Затворът“, „Яма и Нияма – координатната система на йога”

Цитати:

„Истинският Живот се измерва не с години, а с осъзнатост. Годините може да са много, но ако тоталната и постоянна осъзнатост е била малка или изобщо липсва, значи човек не е живял. Само е вегетирал.
Човек е толкова жив, колкото е осъзнат! Другото е сън в будно състояние.
Няма нищо по-тъжно от това да дойдеш и да си отидеш от този свят, без да разбереш кой си и защо си бил на тази Земя!”

„Няма нищо по-тъжно от това да дойдеш и да си отидеш от този свят, без да разбереш кой си и защо си бил на тази Земя! Тази книга няма за цел да бъде техническо ръководство по Йога. Има вече десетки прекрасни издания. Целта ми е да споделя неща, които засягат ДУХА на Йога, нейната най-съществена част. Другото се учи – но това трябва да се усети.”

Ние живеем в океан от насилия, от раждането си до смъртта. И смятаме, че да сме част от насилието е нещо в реда на нещата. Не е! Всяко насилие е противоестествено – то по един или друг начин противоречи на основния космически закон за хармонията и Ахимса е човешкият израз на този закон… Ахимса е първата и последната крачка в Йога… границата, която разделя и определя нещата като Йога и не-Йога, защото от едната страна е насилието с неговите хиляди лица – от другата е Ахимса, която е алхимична реакция, способна да ни промени тотално.

Страданията са основен поминък на тази цивилизация.
Човечеството се върти в омагьосан кръг на жертви и престъпници, и не може да го разкъса. Един кръг, който вече придобива формата на въже, увито около шията на цялото човечество.

Истинското освобождаване е тотално –
то е освобождаване преди всичко от собствения ти ум,
който е най-големият производител на насилие.
Насилието е промишлен отпадък на ума.
Тази книга няма за цел да бъде техническо ръководство по Йога. Има вече десетки прекрасни издания. Целта ми е да споделя неща, които засягат ДУХА на Йога, нейната най-съществена част. Другото се учи – но това трябва да се усети.