Въпросници

Макс Фриш
Въпросници

ноември 1999
Поредица Автентично
Превод – Е. Стойкова
Оформление – Г. Елезова
96 стр., меки корици
Цена 7.00
ISBN 954-9933-01-6
ВРЕМЕННО ИЗЧЕРПАНА!

Въпросниците представляват извадка от Дневник 1966 – 1971, издаден от издателство Зуркамп през 1972 година, и са номерирани от I до XI.

7.00 лв.

Категория:
   

За автора

Фриш, Макс

Фриш, Макс

Фриш, Макс - (1911-1991 г., Цюрих) е един от най-големите и най-известният в България швейцарски писатели. Има необикновена и богата творческа съдба на архитект, автор на книги, пиеси, сценарии за филми, литературно-критически студии, журналист. Професиите му позволяват да пътува по света и след това да пресъздава преживяванията си, включително като артилерист във Втората световна война, в литературни, театрални и филмови творби.
Носител е на Награда Конрад Фердинанд Mайер, Награда Георг Бюхнер на Немската академия за език и поезия, Литературна награда на град Цюрих, Награда Рокфелер за драматургия, Голямата награда на швейцарската Шилерова фондация, Награда за мир на Aсоциацията на немските книгоиздатели.
Най-популярните в България са романите му "Щилер", "Хомо Фабер", "Ще се нарека Гантенбайн", както и петте тома, издания на Леге Артис, с непревеждани досега творби, сред които първите му романи: "Мъчни хора" и "Юрг Райнхарт", както и нови текстове от "Дневниците" и пиесата "Биография. Игра".

“Смятате ли се за добър приятел? Приятел ли сте на самия себе си?” Това са първият и последният от 23-те въпроса на тема “приятелство.” Отговорите са предоставени на читателите, което прави книгата направо неотразима. Този и още десет други въпросници обхващат темите “брак”, “жени”, “надежда”, “хумор”, “пари”, “бащинство”, “родина”, “собственост”, “смърт”, “съхраняване на човешкия род.”