Под сянката на Сатурн

Холис Джеймс
Под сянката на Сатурн
Раняване и лекуване на мъжката душа
(аналитична психология)

декември 2004
170 стр., меки корици
цена 14.00
ISBN 954-9933-49-0
превод – Марина Бояджиева
оформление – Гергана Елезова

14.00 лв.

Категория:
   

За автора

Холис, Джеймс

Холис, Джеймс

Холис, Джеймс - д. ф. е завършил института К. Г. в Цюрих. Той е чел лекции в СевернаАмерика по митология и религия, и проблеми на мъжете и средната възраст. Има частна практика във Филаделфия и Лиууд, Ню Джърси, където живее.

Тази книга води началото си от една лекция, изнесена в Центъра „ Юнг “ във Филаделфия през април 1992 г.
Целта на Под сянката на Сатурн е да предложи един поглед върху раняването и излекуването на мъжете и да изследва как стоят нещата в последното десетилетие на XX век.
Сатурн е римски бог на земеделието. Историята на Кронос-Сатурн е история за надмощие, ревност, несигурност – насилие спрямо принципа на ерос, спрямо плодовитостта и земята. Както отбелязва Юнг, където има власт, няма любов.
Много мъже в историята са израсли под сянката на сатурновия завет. Те са страдали от корупцията на предаването на властта, били движени от страх и наранявали себе си и други. Може би съвременните мъже мислят, че няма други алтернативи освен наследството на Сатурн. Под сянката на Сатурн се предлага на читателя, за да открие той за себе си някой от многото начини, по които тези тъмни митове са поразили нашите души. Това ще накара всеки да погледне навътре в себе си и да потърси по-голяма лична свобода. “Ако не можем да спрем раняването и страха, поне можем да преодолеем изолацията.” – казва авторът