Писмо до “Звъника”

Делийска, Ваня
Писмо до “Звъника”
Февруари 2005
Поредица Автентично
Оформление – Даниела Драганска
Цена 4.00
ISBN 954-9933-50-4
Изчерпана

4.00 лв.

Категория:
   

За автора

Делийска, Ваня

“Всеки български композитор би написал песен за този хор със светло бъдеще.”
Проф. Димитър Сагаев

“Брилянтен, звънтящ полет на детски гласове и души. Звън от щастливи светове и души. Това е хор “Звъника” и Ваня Делийска.”
Гена Димитрова – оперна певица

“Откраднати игри и детски радости, но богато възнаградени с духовност и красота. Щастливи са композиторите, чиито песни изпълнява “Звъника”.
Искрен и верен приятел: Иван Вълев – диригент и композитор

“Диригентката и организаторите трябва да бъдат поздравени за създаването на детски хор с истинска детска звучност и чар. Да се множат радостите от хубавото пеене на децата.”
Димитър Илиев – диригент

Хор “Звъника” е създаден от Ваня Делийска през есента на 1984 г. към Центъра за работа с децата в гр. Плевен. През неговата школа са преминали над 300 деца от 6-7 до 18-годишна възраст. От самото си създаване участва и печели награди в международни и български хорови конкурси, и признания от авторитети в певческото изкуство. Прославя българското хорово майсторство в многобройни концерти в страната и чужбина – Германия, Франция, Великобритания (Уелс), Белгия, Русия, Гърция, Румъния, Югославия. През 1993 година е заснет и многократно излъчван авторски телевизионен филм за хора.