Още истински истории

Гайдарова, Радка
Още истински истории
Септември 2014
Поредица Безкрайна проза
Оформление Л. Владимиров
288 стр.
ISBN 978-954-8311-56-4
Цена 14 лева
ИЗЧЕРПАНА!

„Човек не може просто да остави миналото си някъде…” Р. Г.
Дългогодишният психиатър разказва…

14.00 лв.

Категория:
   

За автора

Гайдарова, Радка

Гайдарова, Радка

Радка Гайдарова е дългогодишен психиатър. Родена е в с. Бъдеще, Старозагорско. Завършва медицина във ВМИ - Варна. От 1970 година живее и работи като психиатър и преподавател в Медицински университет - Плевен. Има издадени монографии на медицинска тематика, както и книги с поезия за деца и възрастни. Сборникът „Истински истории” е първата й книга с разкази.

„Истинските истории продължават защото продължава животът. Те са неговото отражение. Той съществува чрез тях. Понякога сурови, друг път забавни, те ни носят мъдрост. С тях ние израстваме духовно.

В книгата са намерили място и случаи от моята дългогодишна психиатрична практика, която ми позволи да проникна в човешката душа и да установя какви сложни психически процеси протичат в нейните пластове: възприятия, емоции и мисли, които по един или друг начин при психичноболните са разстроени. Това определя и техния свят, който е по-различен от този на здравите. В него има много тъга и драматизъм – преживявания, към които трябва да се отнасяме с разбиране и съпричастност. Колкото по-добре ги познаваме, толкова повече ще ги разбираме и ще сме склонни да им оказваме онази подкрепа, от която те силно се нуждаят.”                   Р. Гайдарова

Цитати:

„Къщата е като човек. С годините и тя остарява и погрознява. Затова човекът трябва да се грижи за нея и да я поддържа. Тя живее, когато в нея има хора. Къщата и човекът не могат един без друг. Така са създадени, че да се поддържат взаимно. Ако един дом изглежда зле, и хората в него са зле. А когато стопанинът му си отиде, отива си и той.”