Мъченичеството на Перпетуа

Франц, Мари-Луиз фон
Мъченичеството на Перпетуа
Под редакцията на Дарил Шарп
Психологическо тълкуване на нейните видения
Поредица Юнг и последователи
Превод Марина Бояджиева
108 стр.
ISBN-10: 954-9933-67-9
ISBN-13: 978-954-9933-67-3
Цена 6 лв.

ИЗЧЕРПАНА!

Тази книга започна като академично проучване на един семинар на К. Г. Юнг. Първо беше публикувана на английски през 1949 г., а след това в Германия през 1951 г. като приложение към Еон на Юнг…

6.00 лв.

Категория:
   

За автора

Франц, Мари-Луиз фон

Франц, Мари-Луиз фон

Франц, Мари-Луиз фон, (1915-1998) доктор по философия , е работила с Юнг в продължение на близо 30 години. Тя е признат авторитет в психологическата интерпретация на сънищата, приказките и алхимичните текстове и автор на много книги на тези теми.Мари-Луиз фон Франц е автор на "Алхимията: въведение в символизма на психологията", "Котката" и "Архетипови мотиви във вълшебните приказки".

Тази книга започна като академично проучване на един семинар на К. Г. Юнг. Първо беше публикувана на английски през 1949 г., а след това в Германия през 1951 г. като приложение към Еон на Юнг.

Света Перпетуа – светица патрон на майките в католическия пантеон – е африканска християнка, загинала мъченически през 203 г. след Христа. Тя поддържа своята истина до последния си миг. Тези, които не познават нейната история, ще оценят тази книга заради психологическото разбиране, което Фон Франц влага във всичко, на което се спре вниманието й. В този кръговрат от събития и видения в живота на светицата се чуват ясните гласове на две силни жени.

Както винаги, Мари-Луиз фон Франц споделя прозрения с непосредствена стойност, едновременно дълбоко ерудирани и поразително практични.