К. Г. Юнг – образ и слово

Яфе, Аниела
К. Г. Юнг – образ и слово
Илюстрирана биография
Декември 2000
240 с., 20 x 24,7
Превод – Б. Цонев
Оформление – Г. Янчева
205 цветни и черно-бели илюстрации
цена 29.00 лв.
ISBN 954-9933-10-5
Изчерпана

 

29.00 лв.

Категория:
   

За автора

Яфе, Аниела

Яфе, Аниела

Аниела Яфе е юнгиански психоаналитик, секретар на Института „Карл Густав Юнг“. Тя е най-добре позната като сътрудник в писането на биографията на Юнг „Сънища. Спомени. Размишления“.

Тази единствена по рода си илюстрирана биография в текст и снимки прави един общодостъпен разрез на изследванията, откритията и познанията на гениалния психолог К. Г. Юнг.
Аниела Яфе, неговата дългогодишна секретарка и сътрудничка, от изходната позиция на непосредствено познаване на духовния свят на учения, на неговия живот, на неговите планове, пътувания, писма и на личните контакти с него е изградила текста така, че автобиографичният разказ образува едно цяло с богатия, в голямата си част цветен и превъзходно интерпретиран картинен материал. Така не само се документира ходът на живота на един учен, но и пред очите на читателя се разкрива един образ на света, който съдържа непознатото, несъзнаваното, мрака, а също и тайната на злото. Произведението е отговор на нашето време.
Карл Густав Юнг апелира за един поглед към света, който се простира до измерения, стоящи извън времето и пространството. Все повече се убеждаваме колко съвременен е той.

В един разговор през 1982 г. принц Чарлз от Англия казва: „Преди пет години далеч по-малко, отколкото днес, одобрявах произведенията на К. Г. Юнг, който за мен е впечатляващ автор. Ако можехме да разбираме нашите най-вътрешни процеси, вероятно щяхме да се научим да контролираме най-лошите крайности в човешкото поведение“.
Д-р Франц Алт, Югозападно радио Баден-Баден: „Какво даде посока на живота ми? Един религиозен роден дом, партньорството с жена ми и – все повече – прозренията на К. Г. Юнг“.