Яма и нияма – координатната система на йога

Илиев, Христо
Яма и нияма – координатната система на йога
Април 2016
Поредица Форум
320 с., м. к./тв. к.
ISBN 978-954-8311-71-7
Цена 18 лв.
Изчерпана
За поръчка от автора: 0888 870 600

18.00 лв.

Категория:
   

За автора

Илиев, Христо

Христо Илиев е художник, скулптор и йога учител. Роден е на 27 май 1951 г. Живее и преподава в Добрич. От 1976 г. до 1981 г. учи скулптура под ръководството на Христо Боев. Започва да се занимава с йога като ученик, за да се избави от ревматизма. Той приема йога като лично преживяване на цялата същност. Изключително популярен и уважаван йога учител. Изнася беседи, участва в семинари и провежда практически занимания в Добрич и в цяла България. Автор е на няколко книги с логото на Леге Артис: „Фрагменти от цялото”, „Затворът“, „Яма и Нияма – координатната система на йога”

Цитати:

„Твоят живот е подарък от Бог,
а начинът, по който живееш,
е твоят подарък за Бог.

Дали знаем или не, дали искаме, или не искаме, но всеки човек е тук на Земята, за да подпомага еволюцията на Духа, еволюцията на Съзнанието – и това е основният смисъл на Живота на всеки.

Моралните принципи, които изповядва Йога, са толкова изчистени, ясни и същевременно толкова дълбоки, сякаш не са писани от хора, живели хилядолетия преди нас, а са ни дадени от хора, които като че ли идват от бъдещето. От хора с чувствителност и осъзнатост, много по-висока от тази, която сега има човечеството като цяло.”
Х. И.