Джулиано Джема – легендата

Драмбозова, Лена
Джулиано Джема – легендата
Поредица Автентично
Февруари 2008
276 стр., 52 ч/б илюстрации
Цена 10.00
ISBN 978-954-9933-82-6

С изданието на „Джулиано Джема – легендата“ през 2008 година отбелязваме юбилея на един от най-обичаните италиански актьори Джулиано Джема (1938).
Честит юбилей, Джулиано!

ИЗЧЕРПАНА!!

10.00 лв.

Категория:
   

За автора

Драмбозова, Лена

Драмбозова, Лена

Драмбозова, Лена е родена в град Плевен. Завършила е руска филология. Дълги години работи като музеен работник и преводач с италиански език. Автор е на речници и разговорници.

С изданието на „Джулиано Джема – легендата“ през 2008 година отбелязваме юбилея на един от най-обичаните италиански актьори Джулиано Джема (1938). Книгата е написана на основата на лични разговори на авторката Лена Драмбозова с актьора, проведени през 2005 година в дома му в Рим, Италия. Повечето снимки са предоставени от личния му архив или са направени от авторката.

Това е историята на Джулиано Джема, разказана от Лена Драмбозова, която повече от тридесет години следи кариерата на актьора и познава в детайли неговата работа и успехите му. Необичаен начин да бъде представен един актьор – не с гласа на официалната критика, а с гласа на българските зрители, за които неговата личност има особено очарование. Освен това тази книга е начин да благодарим на Джулиано Джема за прекрасните моменти, подарени на всички нас от неговото изкуство.