Дневници 1946-1949

Фриш, Макс – Избрано – т. 1
Дневници
1946-1949
Арлекинът, проект за филм.
Скица (Шниц).
Разпити I-IV.
Сънят на аптекаря от Локарно.
Албум.
Късмет

Септември 2002
144 стр., м. корици
Цена 5.00
ISBN 954-9933-24-5
Превод – Ангел Христов, Лилия Атанасова
Оформление – Богдан Мавродинов

5.00 лв.

Категория:
   

За автора

Фриш, Макс

Фриш, Макс

Фриш, Макс - (1911-1991 г., Цюрих) е един от най-големите и най-известният в България швейцарски писатели. Има необикновена и богата творческа съдба на архитект, автор на книги, пиеси, сценарии за филми, литературно-критически студии, журналист. Професиите му позволяват да пътува по света и след това да пресъздава преживяванията си, включително като артилерист във Втората световна война, в литературни, театрални и филмови творби.
Носител е на Награда Конрад Фердинанд Mайер, Награда Георг Бюхнер на Немската академия за език и поезия, Литературна награда на град Цюрих, Награда Рокфелер за драматургия, Голямата награда на швейцарската Шилерова фондация, Награда за мир на Aсоциацията на немските книгоиздатели.
Най-популярните в България са романите му "Щилер", "Хомо Фабер", "Ще се нарека Гантенбайн", както и петте тома, издания на Леге Артис, с непревеждани досега творби, сред които първите му романи: "Мъчни хора" и "Юрг Райнхарт", както и нови текстове от "Дневниците" и пиесата "Биография. Игра".

Текстовете от дневниците на Макс Фриш излизат за първи път на български език.

Арлекинът, проект за филм
Скица (Шинц)
Разпити I-IV
Сънят на аптекаря от Локарно
Албум
Късмет