Въпросници

Макс Фриш
Въпросници

ноември 1999
Поредица Автентично
Превод – Е. Стойкова
Оформление – Г. Елезова
96 стр., меки корици
Цена 7.00
ISBN 954-9933-01-6

Въпросниците представляват извадка от Дневник 1966 – 1971, издаден от издателство Зуркамп през 1972 година, и са номерирани от I до XI.

7.00 лв.

Категория:
   

За автора

Фриш, Макс

Фриш, Макс

Фриш, Макс - (1911-1991 г., Цюрих) е един от най-големите и най-известният в България швейцарски писатели. Има необикновена и богата творческа съдба на архитект, автор на книги, пиеси, сценарии за филми, литературно-критически студии, журналист. Професиите му позволяват да пътува по света и след това да пресъздава преживяванията си, включително като артилерист във Втората световна война, в литературни, театрални и филмови творби.
Носител е на Награда Конрад Фердинанд Mайер, Награда Георг Бюхнер на Немската академия за език и поезия, Литературна награда на град Цюрих, Награда Рокфелер за драматургия, Голямата награда на швейцарската Шилерова фондация, Награда за мир на Aсоциацията на немските книгоиздатели.
Най-популярните в България са романите му "Щилер", "Хомо Фабер", "Ще се нарека Гантенбайн", както и петте тома, издания на Леге Артис, с непревеждани досега творби, сред които първите му романи: "Мъчни хора" и "Юрг Райнхарт", както и нови текстове от "Дневниците" и пиесата "Биография. Игра".

„Смятате ли се за добър приятел? Приятел ли сте на самия себе си?“ Това са първият и последният от 23-те въпроса на тема „приятелство.“ Отговорите са предоставени на читателите, което прави книгата направо неотразима. Този и още десет други въпросници обхващат темите „брак“, „жени“, „надежда“, „хумор“, „пари“, „бащинство“, „родина“, „собственост“, „смърт“, „съхраняване на човешкия род.“

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Въпросници“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *