Психологията на К. Г. Юнг

Якоби, Йоланде
Психологията на К. Г. Юнг
С предговор от К. Г. Юнг

Март 2000
208 стр. м. к. 12 x 19
цена 9.00
ISBN 954-9933-06-7
превод – Боян Цонев
оформление – Гергана Янчева

9.00 лв.

Категория:
   

За автора

Якоби, Йоланде

Якоби, Йоланде

Якоби, Йоланде - юнгиански аналитик (Будапеща, 1890-1973) в семейство на евреи, жертви на Холокоста.
През 1926 г. Якоби се ангажира с Австрийския Kulturbund във Виена и скоро става неин вицепрезидент, уреждайки лекции на известни личности в сферата на изкуството от цяла Европа до 1938 г.
Среща Юнг през 1927 г., когато той идва да изнася лекция в Kulturbund . По-късно през същата година сънува сън , който описва в една от книгите си, макар и анонимно. Тя изпраща съня на Юнг в Цюрих и през 1938 г. пристига в Цюрих, за да се обучава за юнгиански аналитик.
Д-р Йоланде Якоби е един от най-ясните тълкуватели на Юнговата мисъл. През 40-те години като аналитик и основна движеща сила в аналитичната психология пише няколко добри книги върху Юнговата психология. Планира създаването на Института Юнг и после влиза в Управителния съвет. Освен Рицарския кръст на Австрийския орден на службата, който й е връчен през 30-те години, за заслугите си тя получава почетно гражданство на Австрия през 1957 г.

Подкрепена от самия Юнг и канонизирана от неговия Предговор, книгата е едно от най-важните представяния на аналитичната психология. Публикувана през 1940 г., тя е била многократно превеждана и преиздавана.
„Убеден съм, че изследването на душата е науката на бъдещето. Психологията е най-младата сред естествените науки, но най-важната, защото постепенно става все по-ясно, че не гладът, земетресенията, вирусите или ракът, а – човекът е най-голямата опасност за човека.“
К. Г. Юнг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Психологията на К. Г. Юнг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *