Проблемът за Puer Aeternus

5.00 out of 5 на база 1 клиентска оценка
(1 клиентски отзив)

Франц, Мари-Луиз фон
Проблемът за Puer Aeternus

Превод Марина Бояджиева
400 стр.
ISBN: 978-954-9933-79-6
Цена 15 лв.

Латинският термин puer aeternus означава вечна младост. В юнгианската психология термина puer aeternus се използва за описание на известен тип мъжe, които остават юноши и в зрелите си години, обикновено пълни с живот, но странно изпразнени за тези около тях…

15.00 лв.

Категория:
   

За автора

Франц, Мари-Луиз фон

Франц, Мари-Луиз фон

Франц, Мари-Луиз фон, (1915-1998) доктор по философия , е работила с Юнг в продължение на близо 30 години. Тя е признат авторитет в психологическата интерпретация на сънищата, приказките и алхимичните текстове и автор на много книги на тези теми.Мари-Луиз фон Франц е автор на "Алхимията: въведение в символизма на психологията", "Котката" и "Архетипови мотиви във вълшебните приказки".

Латинският термин puer aeternus означава вечна младост. В юнгианската психология термина puer aeternus се използва за описание на известен тип мъж – очарователен, емоционален, творчески и винаги в преследване на мечтите си. Има мъже които остават юноши и в зрелите си години, обикновено пълни с живот, но странно изпразнени за тези около тях. Ние работим с тях, обичаме ги и ги гледаме да ни махат за сбогом. Това класическо проучване е на основата на серия от лекции на Фон Франц в института „Юнг” в Цюрих. Това е юнгианска психология с най-земния си глас, който говори толкова точно и с такава дълбочина на разбиране.

1 review for Проблемът за Puer Aeternus

  1. 5 out of 5

    Още едно любимо заглавие от Юнг-поредицата. Изключителна книга!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *