Мъчни хора или J’adore ce qui me brule

Фриш, Макс – Избрано т. 3
Мъчни хора или J’adore ce qui me brule
 

Май 2002
260 стр., меки корици

Цена 7,50 лв.
ISBN 954-9933-23-7 (т. 3)
Превод – Ани Живкова-Гар
Оформление – Богдан Мавродинов
Изчерпан тираж!

7.50 лв.

Категория:
   

За автора

Фриш, Макс

Фриш, Макс

Фриш, Макс - (1911-1991 г., Цюрих) е един от най-големите и най-известният в България швейцарски писатели. Има необикновена и богата творческа съдба на архитект, автор на книги, пиеси, сценарии за филми, литературно-критически студии, журналист. Професиите му позволяват да пътува по света и след това да пресъздава преживяванията си, включително като артилерист във Втората световна война, в литературни, театрални и филмови творби.
Носител е на Награда Конрад Фердинанд Mайер, Награда Георг Бюхнер на Немската академия за език и поезия, Литературна награда на град Цюрих, Награда Рокфелер за драматургия, Голямата награда на швейцарската Шилерова фондация, Награда за мир на Aсоциацията на немските книгоиздатели.
Най-популярните в България са романите му "Щилер", "Хомо Фабер", "Ще се нарека Гантенбайн", както и петте тома, издания на Леге Артис, с непревеждани досега творби, сред които първите му романи: "Мъчни хора" и "Юрг Райнхарт", както и нови текстове от "Дневниците" и пиесата "Биография. Игра".

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Мъчни хора или J’adore ce qui me brule“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *